BMW-ägare sämsta bilförarna – norrlänningar bäst

bmw bilförare
Foto Alex Mares

När svenskarna själva får bedöma i vilken del av landet som invånarna är bäst på att köra bil, svarar de flesta: Norrland. Efter norrlänningarna anses stockholmarna vara de bästa bilförarna följt av göteborgarna. Det visar en ny Sifo-undersökning från Kvdbil.

Drygt var tredje person (34,7%) har svarat att norrlänningar är de svenskar som är bäst på att köra bil. Därmed har de högst anseende som bilförare av alla i undersökningen som gjorts på uppdrag av Kvdbil. I botten av listan återfinns Blekingeborna som endast får stöd av 1 procent av de svarande.

Undersökningen visar också att svenskarna anser att Volvo-ägarna är de som är bäst på att köra bil. Näst bästa bilförarna är de som äger en Toyota och på tredje plats återfinns Saab-ägarna. När svenskarna i stället ska utse vilka bilägare som kör sämst så hamnar BMW-förarna i topp.

– Bilar engagerar många och det är vanligt med attityder kring olika typer av bilägare. Att Volvo toppar listan över vilka som kör bäst bil kan förklaras av att många svenskar äger eller någon gång har ägt en Volvo, kommenterar Jessica Jegermalm, PR- och informationsansvarig på Kvdbil.

Vilka bilägare kör bäst bil?

Norrlänningar 34,7%
Stockholmare 25,4%
Göteborgare 10,5%
Dalmasar 10,2%
Annat 9,9%
Värmlänningar 9,9%
Västkustbor utanför Göteborg 8,1%
Smålänningar 7,5%
Smålänningar (inklusive Öland) 7,3%
Skåningar 6,2%
Östgötar 5,1%
Gotlänningar 4,4%
Blekingebor 1,0%
Bas 345
About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!