BKT lanserar RIDEMAX FL 615

Bild: BKT

Ett flotationsradialdäck konstruerat för jordbrukssläp, tankbilar och spridare, som är passar för användning både på vägen och på fälten.

Modernt jordbruk kräver att maskiner och redskap kan användas både på fälten och transporteras från ett område till ett annat. Maskiner och redskap har olika arbetsuppgifter, olika förutsättningar och olika behov. Det är därför ett dilemma för många lantbrukare att välja rätt däck som klarar av de olika kraven på vägen och fälten. Och hur kan ett däck flyta fram över lös jord eller gräsmark samtidigt som det ska ge dragförmåga på vägen, bära tunga laster och undvika att komprimera jorden? – BKT menar att de känner till de här utmaningarna och de krav som moderna lantbrukare har. Det är här som däckteknologin kommer in i bilden.

BKT har utvecklat RIDEMAX FL 615, ett flotationsradialdäck som lämpar sig för frirullande hjul på släpvagnar, tankbilar och spridare och som ska kombinera många vinnande egenskaper.

RIDEMAX FL 615 har en stålbältad struktur som ska ge högt punkteringsmotstånd samt ökad hållbarhet och hög lastkapacitet. Den rundade däckskuldran och den stora markavtrycksytan ska säkerställa mindre jordpackning vilket gör däcket till en idealisk partner för arbeten på gräsmarker. Utöver dessa egenskaper gör det låga rullningsmotståndet och de goda självrengörande egenskaperna däcket särskilt lämpligt för transporttillämpningar med tung last och vikt. Kort sagt: RIDEMAX FL 615 ska lämpa sig ypperligt för transporter och ger samtidigt lägre markpackning och skyddar därmed jorden.

RIDEMAX FL 615 finns för närvarande i dimensionen 800/65 R 32.

Gripen Wheels är exklusiv distributör av BKTs produkter i Sverige och Finland.

About Däckavisen 1189 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!