BKT lanserar larvband i gummi

Bild: BKT

AGRIFORCE BK T71 är först ut i en helt ny serie BKT-larvband i gummi för lantbrukssektorn och, i detta fall, särskilt för motorstarka traktorer som används för jordbearbetning och radgrödor.

BKT är medvetna om att larvband kan vara mer funktionella jämfört med däck för vissa tillämpningar och resultat. Därför har företaget valt att utöka sitt produktsortiment med en ny produktkategori.

De övergripande fördelarna med larvband i gummi är ökad produktivitet och prestanda då bandtraktorer kan köras vid högre hastigheter på åkrar med samma effekt, och ska därmed  ge en högre bränsleeffektivitet.

Larvbandet, som visades i BKT:s monter på SIMA har många distinkta egenskaper som gör det till en unik produkt. Först och främst är mönstret på AGRIFORCE BK T71 tillverkat av en gummiblandning med extraordinärt motstånd mot skärskador, nötning och slitage. Det optimerade mönstret ska ge utmärkt dragförmåga och körkomfort, och klackarna i drivsystemet med ingreppstransmission har en optimerad form för att säkerställa extraordinär flexibilitet. Dessutom har stommen förstärkts med fyra stålkordslager med hög elasticitet. Därmed ska AGRIFORCE BK T71 tillhandahålla en perfekt balans mellan hög dimensionsstabilitet och flexibilitet för att säkerställa utomordentlig hållbarhet.

Den nya produkten AGRIFORCE BK T71 lanseras först i dimensionen 18″ x 6″ x 44 och ytterligare fyra storlekar utvecklas redan.

Liksom alla BKT-produkter bygger den här nyheten på feedback från användarna, men det är också ett resultat av BKT:s starka engagemang för att utveckla en omfattande och specialiserad produktportfölj.

Av den anledningen har företaget investerat i en ny tillverkningsanläggning specifikt för larvband på produktionsanläggningen i Bhuj i Indien.

AGRIFORCE BK T71 är först ut bland de nya larvbanden i BKT:s utvecklingsplan. Företaget arbetar med kommande lanseringar av nya larvband i gummi – inte bara för lantbruk utan även för byggindustrin.

About Däckavisen 1189 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!