Bilproffs går i graven och Fordonsproffs föds

fordonsbranschen

Varumärket Bilproffs går i graven

Jag var med och införde varumärket under 1990-talet, säger Benny Wallin, som numera är utbildningsansvarig hos Verkstadsföretagarna. Inom varumärket fanns ett kvalitetstänk, där parterna inom motorbranschens yrkesnämnd samverkade med aktiviteter som främjade kvalitet och rekrytering. Vi vet att varumärket varit framgångsrikt när det gäller att attrahera ungdomar och i Bilproffs namn har det under åren genomförts många framgångsrika aktiviteter. Aktiviteter som genomförts under åren har varit att delta som gästmekaniker i racingteam, Premieresor till VM-tävlingar som studiebelöning, med Sveriges bästa elever bygga bil på Classic Car Week, delta med ungdomstävlingar på ett flertal mässor, delta i Yrkes SM och VM och att anordna lärarutbildningar, fortsätter Benny Wallin (som slutade på Bilproffs 2012).

Nu när Bilproffs läggs ner, kommer Verkstadsföretagarna i samarbete med SFVF att introducera ”Fordonsproffs – Din partner i branschen”. Vårt fokus läggs på rekryterings- och kvalitetsaktiviteter, säger Bo Ericsson. Vi kommer nu satsa brett på aktiviteter där medlemsföretagens personalbehov och skolsamverkan sätts i främsta rummet.

Våra medlemsföretags verkstäder representeras av personbil, lastbil, skadeverkstäder, lackering, däck, glas och husbilar där många olika kompetenser samverkar, fortsätter Bo Ericsson. Vi håller just nu på att avsluta ett projekt ”Utveckling av APL” som vi hoppas leder till en bestående samverkan. Vi har sett till att skolor ”gratis” får låna moderna bilar att använda i utbildningen av sina elever och vi kommer att utbilda lärare och avgångselever i juridik för fordonsverkstäder. Agendan är lång inför framtiden och vi tror starkt på det nya varumärket Fordonsproffs, avslutar en nöjd Bo Ericsson.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!