Bilia förvärvar bolag för fälgrenovering

Bilia Personbil AS köper 80% av aktierna i Felgteknikk Norge AS som ligger i Råde. Foto: Telgteknikk

Bilia fortsätter nu sin hållbarhetssatsning och kompletterar bildemonteringsverksamheten inom Bilia Reuse med fälgrenovering. Fälgrenovering är en ny tjänst som kommer att erbjudas kunderna som en del av Bilias affärsmodell att vara en One Stop Shop, som erbjuder bilägaren hjälp med allt bilen behöver. För de kunder som idag förvarar sina hjul på Bilias däckhotell är detta en tjänst som kommer att vara av stort intresse, och Bilia bedömer att den även kommer att vara intressant för nya kunder.

Som ett första steg i satsningen på fälgrenovering har Bilia ingått avtal om förvärv av 80 procent av aktierna i Felgteknikk Norge AS. Bolaget är ett mindre familjeföretag som nyligen flyttat in i ny anläggning med modern produktionsutrustning. Bilia avser som nästa steg att expandera fälgrenoveringsverksamheten till Sverige.

Bilias mål för 2025 är att förvara 600 000 hjul åt kunder på Bilias däckhotell. Idag förvaras cirka 375 000 hjul för kunders räkning. Bilias mål för 2025 är att renovera 100 000 fälgar per år. Satsningen förväntas 2025 bidra till Bilias omsättning med cirka 250 miljoner kronor.

– Fälgrenovering bidrar till ett mer hållbart samhälle genom återanvändning av material. Det kommer att vara en viktig del i vårt affärserbjudande till Bilias kunder. Jag är glad att vi genom förvärvet av Felgteknikk Norge AS får tillgång till den kompetens och produktionskapacitet som detta bolag byggt upp, säger Per Avander, VD och koncernchef för Bilia.

Felgteknikk Norge AS grundades 2012 och ligger i Råde. Företaget har specialiserat sig på och blivit ledande i Norge inom reparationer av alla typer av fälgar för personbilar. Dessutom säljer företaget nya däck och fälgar som en del av First Stop-kedjan. Felgteknikk har för närvarande tio anställda och omsatte år 2020 10 miljoner norska kronor. För mer information; www.felgteknikk.no

Profilbild
About Däckavisen 665 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen