Autosock godkänd som snökedja i Europa

Foto: Autosock

I nästan ett decennium har AutoSock kämpat för att ändra lagstiftningen i Europa och för att införa en europeisk standard för eftermonterade greppanordningar. Den 27 maj 2020 publicerades den nya europeiska standarden slutligen av CEN i Bryssel. EU:s medlemsstater nu fram till den 30 november på sig, att införa den nya europeiska standarden i sitt nationella standardsystem och dra tillbaka eventuella motstridiga nationella standarder. Några länder har redan publicerat den nationella standarden i enlighet med den nya europeiska standarden.

– Detta är utmärkta nyheter, snart kan AutoSock användas utan några begränsningar över hela Europa där den ”blå snönkedje-vägskylten finns uppsatt. Det innebär också att Autosock kommer att vara helt acceptabelt när “snökedja” måste transporteras i fordonet, säger Pierre Tognetti, Senior Sales Manager på Autosock Operations AS.

AutoSock Operations har varit aktiv del av den kommitté som utvecklat den nya standarden. Autosock hade redan beställt ett ackrediterat test- och certifieringslaboratorium för att utföra alla tester enligt den nya standarden och AutoSock och har nu fått godkännande.

– Vi är stolta över att säga att AutoSock – originalet – återigen leder vägen genom att vara den första draganordningen som ska godkännas enligt EN16662:2020. Ingen annan produkt – oavsett material (metall, icke-metall eller hybrid) eller konstruktion – har fått godkännandet ännu säger Tognetti.

Följande länder har publicerat ny standard i enlighet med den europeiska standarden:

Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Holland Österrike, Estland, Spanien, Storbritannien, Slovenien, Belgien och Spanien.

Profilbild
About Joakim Held 749 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!