Apollo Däck producerar lastbilsdäck i Ungern

lastbilsdäck

Första däcken monterade på belgiskt transportföretags lastbilar

Apollo Tyres har startat kommersiell produktione av sitt Apollo-märke av lastbilsdäck från sin ungerska anläggning. Det första  av dessa lastbilsdäck – Apollo Endurace RT HD 385/65 R 22,5 – används nu av Piessens och Zonen från Londerzeel, Belgien, ett företag som specialiserat sig på transport av byggmaterial.

“Vi är nöjda med hur mycket kvalitet man får för pengarna  med dessa Apollo-däck”, säger Patrick och Danny Piessens, ägare till det belgiska företaget. “Innan vi köpte, utförde vi mycket stränga tester, och resultaten visade på samma egenskaper som ett premiumdäck. Majoriteten av våra lastbilar och släpvagnar har nu blivit försedda med Apollo lastbilsdäck. “

Apollo Tyres började leverera Apollo-märkets lastbilsdäck i Europa 2017 och de har sedan dess sålts i olika länder. Antalet europeiska kunder som upptäcker fördelarna med Apollos lastbilsdäck fortsätter att växa. Förutom det gynnsamma förhållandet mellan pris och kvalitet, lågt däckljud och utmärkt grepp, drar kunderna nytta av ett bra pris per kilometer. När  de första Apollo lastbilsdäckäen skulle introducerades i Europa förra året var Belgien det självklara valet att starta leveransen från bolagets ungerska fabrik. Med mer än  2% marknadsandel har landet blivit en viktig marknad för varumärket.

I partnerskap med europeiska kunder har Apollo lastbilsdäck testats över 300 miljoner kilometer och visat sin exceptionella hållbarhet. Alla lastbilsdäck har åtminstone en C-märkning för bränsleförbrukning och en A-märkning för våtgrepp vilket är en unik prestanda för premium lastbilsdäck. Apollo lämnar även en 5 års garanti på eventuella tillverkningsproblem och en återköpsgaranti för stommarna, eftersom de kan regummeras flera gånger.

Den ungerska enheten i Gyongyoshalasz-regionen är Apollo Tyres andra produktionsanläggning i Europa och  den sjätte världen över. Produktionskapaciteten fortsätter att öka i denna anläggning och kommer att nå den planerade kapaciteten för fas I senast 2019.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!