Användartest av solida Westlake däck

Punkteringsfria däck
Bild: Gripen Wheels

I juni 2020 monterades 4 kompletta hjul med solida däck av fabrikatet Westlake på en Volvo L120G hjullastare från Kuusakoskis metallåtervinningscentral i Gävle. De solida Westlake-däcken som monterades var 23,5-25 L5 SR01H Soft Drive.

Arbete med skrotåtervinning kräver punkteringsfria däck med hög lastkapacitet och bibehållen körkomfort.

– På Gripen Wheels var vi mycket glada över att få leverera dessa däck till Kuusakoski och deras viktiga verksamhet med återvinning av metaller och var måna om att något år senare göra en uppföljning av däcken vilket vi nu gjort, säger Maria Fritzson Gripen Wheels.

Gripen Wheels har nu drygt ett och ett halvt år efter att hjulen monterades på maskinen pratat med Fredric Holmsten som är underhållsledare för maskinparken.

– Hjullastaren kör året runt i den mycket tuffa miljön på metallåtervinningscentralen och således även på snö och is. De solida SR01H Westlake Soft Drive däcken håller suveränt och har nu rullat ca 3000 timmar, berättar Fredric Holmsten.

Även föraren av hjullastaren, Peder Landström säger att hjulen fungerar suveränt med komfort och inte alls för mycket styvhet som ofta är fallet med solida däck.

– Vi på Gripen Wheels är mycket glada över att däcken givit så många timmar och att de slitits så lite.  Detta bevisar verkligen att SR01H Soft Drive är ett mycket hållbart massivt däck som dessutom visat sig ge komfort i körningen. Helt enkelt ett prisvärt alternativ som har betydligt lägre CPH, kostnad per timma än motsvarande däck av andra fabrikat, säger Fritzson.

Westlake SR01H

Westlake SR01H är solida däck som är tillverkade för att gå på maskiner som ska utföra jobb inom återvinning, och avfallshantering. Däcken passar även bra för användning på skrotgårdar och soptippar samt inom stål- och slagghantering

Ett extra djupt däckmönster ska garantera lång livslängd, i dimension 23,5 -25 är mönsterdjupet hela 90 mm.
Däcken är 100% punkteringsfria eftersom de är solida. Vidare är de tillverkade med en skärtålig gummiblandning och massivt däckmönster.

SR01H Soft Drive har dessutom apertures, det vill säga hål i däcksidan, som ska bidra till mycket hög körkomfort trots att däcket är massivt. Vidare är däckmönstret producerat med en antivibrationskonstruktion, som ytterligare ska bidra till förarkomforten.
Den solida däckstommen bidrar med mycket hög lastkapacitet jämfört med motsvarande luftfyllda däck.

De vanligaste dimensionerna lagerhålls av Gripen Wheels som även har fälgar till dessa

23,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
20,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
26,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
16,00-25 SR08 SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
17,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV

Däcken köps via Gripen Wheels återförsäljarled.

About Däckavisen 1099 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!