Almi Invest investerar i digitalisering av däckhotell

Foto: Wheelscanning

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i Wheelscanning från Värnamo som utvecklar en produkt för digitalisering och automatisering av däckhotellsbranschen. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar också den befintliga ägaren Saab Ventures och privata investerare. Pengarna ska gå till fortsatt produktutveckling.

Att ha tillräckligt mönsterdjup på bildäcken är en viktig trafiksäkerhetsfråga. Idag mäts detta oftast manuellt, vilket tar tid och ger otillförlitliga resultat. Detta vill nystartade Wheelscanning råda bot på genom sin produkt för effektiv, helautomatiserad mätning av mönsterdjup på däck.

Wheelscannings teknik bygger på Saabs stereokamera, där däckdjupet mäts snabbt och effektivt med mycket hög tillförlitlighet. Detta oavsett däckets tillstånd i form av slitage, väta och smuts.

Informationen integreras sedan i däckhotellets eget affärssystem. Produkten skapar därmed kostnadsbesparingar samt försäljningsmervärde och förbättrad kundservice för däckhotell och ökad transparens och informationstillförlitlighet för däckhotellets kunder.

– Wheelscannings teknik och kvalitet revolutionerar däckhotellsmarknaden och gör den digital. Produkten är testad och potentiella kunder har visat stort intresse, varför vi ser goda möjligheter för bolaget att lyckas på en växande marknad, säger Tarja zu dem Berge, Fund Manager på Almi Invest.

Bolaget arbetar även med att, med samma teknologi, kombinerat med machine learning, ta fram en produkt för fälganalys samt automatiserad avläsning av däckfabrikat och dimension.

– Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare, med dem och Saab ombord kommer vi nu att kunna ta nästa steg i vår utveckling och påbörja lansering på marknaden, säger Carl Holmander, Commercial Director Wheelscanning.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen