Alliance lanserar multiuse-däck för lastmaskiner

Alliance Tire Group lanserar ett nytt multiuse-däck i Sverige som är optimerat både för körning i lera och på asfalt. På detta sätt får bönderna tillgång till ett prisvärt och flexibelt däck som gör arbetet med lastmaskiner mycket enklare.

För många jordbrukare är lastmaskiner ett viktigt verktyg i den dagliga arbetsrutinen. Men när vädret är blött och fältet lerigt kan det vara svårt att undvika att köra fast när man inte kör med däck som är lämpliga för situationen. Däcktillverkaren Alliance mål är att lösa detta problem med ett nytt industriellt multiuse-däck:

– Ofta kan det vara ett dilemma för bönder att välja rätt däck för lastmaskinen. Ett traktordäck kommer säkert att köra bra i fältet, men det kommer att slitas snabbt och inte ge en särskilt bekväm upplevelse när du kör på asfalt eller betong. Ett standarddäck för lastmaskiner kommer att göra detta, men det kommer å andra sidan inte att fungera bra i ett lerigt fält, där det lätt kommer att köra fast, säger Lars-Henrik Forss, NDI Sverige.

Det nya 585-däcket från Alliance löser detta problem med sitt speciella däckmönster som kombinerar de bästa egenskaperna från ett traktordäck med ett vägdäck för lastmaskiner. Ett däckmönster som säkerställer att lastmaskinen får grepp och dragkraft i ett lerigt fält och samtidigt kan köras bekvämt på vägar utan att däcket slits för snabbt.

– Alliance 585 är det första billigare alternativet av denna nischade däcktyp på många år. Trots det låga priset finns det ingen anledning att oroa sig för hållbarheten, eftersom Alliance har byggt däcket på en stålbältekonstruktion med förstärkta sidväggar och speciell gummiblandning som ofta ses i dyrare alternativ, förklarar Lars-Henrik Forss.

Dragkraft i båda riktningarna

Med däckets starka konstruktion har det en lång livslängd och hanterar punkteringar och skador mycket bra enligt fabriken. Detta hjälper till att säkerställa en mycket konkurrenskraftig total ägandekostnad.

– Slutligen är det värt att nämna att däckmönstret på sidorna ”speglats” för att säkerställa att däcket har optimal dragkraft oavsett om du kör framåt eller bakåt med lastmaskinen, säger Lars-Henrik Forss.

Alliance 585 importeras och distribueras av NDI Group i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Alliance Tire Group ägs av det japanska företaget Yokohama och finns idag i mer än 120 länder.

Profilbild
About Joakim Held 781 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!