ABS presenterar fälgnyheter från FondMetal

Bild: ABS Wheels

Den anrika Italienska fälgtillverkaren FondMetal lanserar i år tre nya fälgmodeller. Fälgarna Elatha, Kari och 1972 är särskilt utvecklade för El och prestanda-bilar. FondMetal är ett välkänt namn inom F1, där man producerat aerodynamiska lättviktsfälgar för F1-bilar sedan 1993.

“Det är just genom erfarenheterna vi erhållit från F1 som banat vägen för utformningen av våra nya fälgar F1-bilar och El-bilar har liknande behov även om målen skiljer sig åt. Aerodynamiska fälgar i kombination med minimal vikt ger F1-bilar högre fart och El-bilar längre räckvidd säger Armando Prati verksamhets-chef på FondMetal.

1972 Jubileumsfälgen

Fondmetal startade tillverkningen av prestanda-fälgar redan 1972 och har därmed hunnit att fylla 50år. Detta firar man med att lansera en jubileumsfälg som man valt att kalla 1972. Fälgen har hämtat inspiration från deras första fälg men utformats efter dagens tekniker och givits areodynamiska egenskaper. Resultatet är en stilren fälg med toppmodern prestanda och en touch av retro. 1972 kommer i tre olika utföranden såsom Glossy Black, Glossy Black Bronze machined och Glossy Black Machined.

1972 – Glossy Black

Elatha

Solid fälg med aerodynamiska egenskaper för minimalt luftmotstånd. Fälgen har en sportig-look och rikligt utrymme mellan ekrarna, vilket inte bara är snyggare utan också gör det lättare att hålla fälgen ren. Elatha kommer i tre olika utföranden såsom Glossy Black, Glossy Black Bronze machined och Glossy Black Machined.

Elatha – Black Bronze

Kari

Klassisk multiekrad fälg i modern utformning med särskilda element för optimal aerodynamik. Kari är utvecklad för att vara estetiskt tilltalande utan att ge avkall på prestanda. Kari kommer i tre olika utföranden såsom Glossy Black, Glossy Black Bronze machined och Glossy Black Machined.

 

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!