Nokians första fabrik i USA invigd

Däcktillverkaren Nokian kommer att producera miljoner däck i den nya fabriken som är en av världens mest moderna däckfabriker.

Onsdagen den 2 oktober invigdes officiellt Nokian Tyres nya produktionsanläggning i Dayton Tennessee i Nordamerika. Den drygt 77 000 kvadratmeter stora anläggningen är en av de modernaste däckfabrikerna i världen.

Nokian Tyres kommer att producera cirka fyra miljoner däck om året i den nya fabriken när produktionen når full kapacitet. Fabriken kommer då att sysselsätta cirka 400 människor. Fabriken är för närvarande i testfas och kommer att börja producera däck för kommersiellt bruk i början av 2020.

Nokian Tyres har som mål att fördubbla sin försäljning i Nordamerika på fem år.

– Öppningen av vår nya fabrik i Dayton är en viktig milstolpe i vår tillväxtresa. Vårt hårt arbetande multinationella team har genom ihärdigt teamarbete väckt företagets vision vid liv och vi är mycket ivriga att få fira deras resultat. Vår nordamerikanska fabrik erbjuder våra kunder en premiumrelation genom att producera säkra och hållbara produkter som är skräddarsydda för våra nordamerikanska kunders behov, säger Hille Korhonen, vd för Nokian Tyres.

Fabriken i Dayton är ett resultat av ett dygnet runt samarbete mellan nordamerikanska ledare och experter från Finland och Ryssland, byggarbetare, maskininstallatörer samt de första entusiastiska lokala medarbetarna som ivrigt väntar på att få börja producera däck som är bland de säkraste och mest hållbara på den nordamerikanska kontinenten.

Nokian Tyres kommer att ha en strikt hållbarhetsnivå på fabriken för att minimera avfall och utsläpp. Solpaneler ska monteras på parkeringsplatsen och överblivet material från produktionen ska återanvändas. Solpanelerna på parkeringsplatsen kommer att producera tre megawatt el som sedan används i produktionsanläggningen. Nokian Tyres valdes i september in i Dow Jones Sustainability Index för tredje året i rad. Endast tio procent av de mest hållbara företagen i världen kommer med i indexet.

Den miljövänliga anläggningen kommer att producera ett stort sortiment av all-season och all-weather däck för att möta konsumenternas behov och för att motsvara den ökande efterfrågan på Nokian Tyres produkter. Den nya anläggningen gör det också möjligt att kunna leverera produkter till kunder mer effektivt. Nokian Tyres omorganiserar sitt globala produktionsnätverk för att bättre kunna svara på efterfrågan från andra regioner, öka produktionen av skräddarsydda produkter och för att kunna öka servicen till sina kunder.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!