200 Haningebor lurade på sina vinterhjul

vinterdäck vinterhjul

200 Haningebor lurade på sina vinterhjul rapporterar tidningen mitt i Stockholm

200 Haningebor står utan sina vinterdäck inför vintern. Bilverkstaden Haninge fordonsservice i Jordbro industriområde har helt tömts av ägarna på både maskiner, redskap och kundernas vinterdäck enligt tidningen.

– Vi har förlorat däck och fälgar för nästan 30 000 kronor och försäkringsbolaget hjälper oss inte alls, säger Tina, en av de omkring 200 drabbade bilägarna till mitt i Stockholm.

Lokalerna verkar ha tömts redan under sommaren, men det var först i september som polisanmälningarna började komma in.

– Då har kunder börjat planera för att byta till vinterdäcken. Men när man mejlat och ringt firman i höst har ingen svarat. Och när man sedan åkt dit har man upptäckt att hela lagerlokalen tömts och att ingen finns där längre, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen till mitt i Stockholm.

Verkstaden såldes hösten 2016 av förra ägaren, som alltjämt är bosatt i Haninge, till nya ägare från Baltikum. Den tidigare ägaren blev själv konsult på verkstaden och han är själv en av de drabbade, framgår i polisanmälningarna. Lokalen på Rörvägen har tömts helt och cirka 200 kunder är drabbade.

Misstänks ligga ute till försäljning

I hans polisanmälan framgår att de de nya ägarna inför sommaren 2018 meddelade honom att de ville renovera verkstaden och att man därför skulle tömma lokalerna och frakta allt till ägarnas andra bilverkstad i Baltikum.

Men någon renovering kom aldrig igång i Jordbro. Och inga däck, maskiner eller redskap har fraktats tillbaka till Jordbro – lokalen är tömd. Konsulten uppger även i polisanmälan att han sett att däck och fälgar ligger ute till försäljning på den baltiska verkstadens hemsida.

– Det finns uppgifter bland polisanmälningarna att man på en baltisk hemsida sett att de försvunna däcken säljs, säger Lars-Göran Rehn.

Polisens rubricerar brottet som förskingring.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!