ZT7 Avon däck för små och medelstora bilar

Avon däck

Avon Däck har introducerat sitt nya sommardäck för små och medelstora bilar, ZT7. ZT7 ersätter personbilsdäcket ZT5-däck, och har utvecklats för att ge både en tystare och mer ekonomisk körning men levererar även sportiga hanteringsegenskaper.

Avons ljuddämpande “fenor” i däckets slitbana, är där för att minska luftburet buller från kontakt med vägen och gör ZT7 till Avons tystaste däck hittills med ett 69 dB-betyg.

ZT7 erbjuder förare förbättrad bränsleekonomi tack vare en optimerad stomme som fördelar lasten jämnt och sänker däckets rullmotstånd. En förbättrad slitbana är en extra fördel, eftersom däcket har utformats med ett mer enhetligt däckavtryck.
För ökad dragkraft, såväl som förbättrade bromsegenskaper på våt väg, lateralt grepp och styrrespons, har ZT7 en högkiselkiseldioxidförening med ett ändamålsenligt utformat slitbanemönster.

ZT7 har fått ett B-betyg för våtgrepp. En typisk personbil som körs vid 80km / h vid våta förhållanden, på däck som ZT7, beräknas ha en bromssträcka på sex meter (eller en och en halv billängd) kortare än liknande produkter med E i betyg.
Däcket finns tillgängligt i hastighetsklasserna T och H.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!