Yokohama levererar rekordresultat

Yokohama Industrial Products–Hangzhou Co., Ltd. Foto: Yokohama

Yokohama Rubber har redovisat resultatet för första halvåret (januari till juni) för budgetåret 2021. Vinsten för moderbolaget ökade cirka 29 gånger jämfört med motsvarande period föregående år, till 36,9 miljarder yen. Rörelseresultatet ökade till 48,6 miljarder yen; en 13-faldig ökning av affärsvinsten och en 27,7% ökning av försäljningsintäkterna till 303,9 miljarder yen.  Samtliga vinstsiffror var Yokohamas högsta någonsin under ett första halvår.

Försäljningsintäkter och affärsvinst för första halvåret i Yokohamas däcksegment ökade jämfört med samma period föregående år. Försäljningsintäkterna för OE-däck ökade starkt, med stöd av att efterfrågan återhämtade sig i Japan och i Kina. Denna ökning gjordes trots den negativa effekten av brist på halvledare hade på produktionsvolymen för fordon över hela världen. För ersättningsdäck ökade försäljningsintäkterna starkt i Japan och utomlands. Den tillväxten bygger på en kraftfull marknadsföring av premiumprodukter med högt mervärde och utökad produktion för att möta den robusta efterfrågan. Tidiga snöfall i Japan gav en stark ökning av försäljning av vinterdäck i landet.

Yokohama visade också tillväxt under samma period jämfört med föregående år i försäljningsintäkter och affärsvinst under första halvåret i segmentet MB (Multiple Business). Försäljningsintäkterna inom slang och kopplingar ökade i Japan och utomlands. Marknaderna återhämtade sig trots de negativa effekterna av den globala bristen på halvledarutrustning och Yokohama noterade försäljningstillväxt för slangar för anläggningsmaskiner och för bilar.

Yokohamas försäljningsintäkter för industriprodukter minskade jämfört med samma period föregående år. Den nedgången inträffade trots försäljningsökningar för transportband och återspeglade svaghet i anläggningsprodukter och i marina slangar och andra produkter i marknader för marin utrustning.

Försäljningsintäkter och affärsvinst i Yokohamas segment ATG (Alliance Tire Group) ökade till sina högsta nivåer någonsin. ATG-segmentet fokuserar på affärer inom terrängdäck för jordbruksmaskiner och industrimaskiner, och den starka prestandan under första halvåret återspeglade en stark efterfrågan inom dessa produktkategorier.

Yokohama reviderar upp helårs-prognosen för 2021 som de meddelade i maj. Dessa prognoser pekar på försäljningsintäkter på 655,0 miljarder yen (en ökning med 2,3% jämfört med majprognosen), affärsresultat på 51,5 miljarder yen (upp 3,0%), rörelseresultat på 73,5 miljarder yen (upp 2,8 %) och vinst hänförlig till moderbolag till 57,5 ​​miljarder yen (upp 2,7%).

Finansiellt resultat (miljoner yen)

Resultat efter affärssegment (miljoner yen)

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen