Yokohama lanserar året-runt däck men inte i Sverige

Året-runt däck

Yokohama lanserade sitt året-runt däck på den internationella bilsalongen i Genève i mars

Yokohama är en av få tillverkare som inte har ett året-runt däck (all-season) på den europeiska marknaden, men detta har man nu åtgärdat på den internationella bilsalongen i Genève genom att presentera det nya däcket BluEarth-4S AW21. Det är avsett för stadsbilar som kör där det inte är så mycket snö och där temperaturen inte sjunker för lågt. Det ger god prestanda oavsett årstid och väderförhållanden.

– Dessa däck kommer inte att säljas på den Svenska marknaden säger Göran Bengtsson, General Manager på Yokohama Scandinavia AB.

Yokohama BluEarth-4S AW21 kombinerar prestanda för sommar- och vinterdäck och det har de senaste vinterteknologierna från den japanska tillverkaren. Kombinationen av olika V-formade och horisontella kanaler ger en hög prestandanivå på våta, hala och snöiga vägar.

Allt detta understöds av en gummiblandning – liknande den som används i Yokohama Wdrive V905 – med silika och polymer som tål kyla. Det har fått märkningen ”Snowflake Mark”, som vittnar om dess vinterkapaciteter, i American Society for Testing and Materials (ASTM), en av världens största organisationer för standardisering.

När det gäller sommarkapaciteter har BluEarth 4S AW21 en ny design på slitbanan, som utformats för att öka kontaktytan mellan däcket och vägen. En egenskap som gör att däcket är effektivare på torrt underlag samtidigt som dess livslängd ökar. Året-runt däcket från Yokohama är även ganska brett, i synnerhet tack vare skuldrornas klackar med de många lamellerna, vilket enligt tillverkaren ger optimala prestanda på torrt underlag.

Året-runt däck
Yokohama BluEarth 4S AW21 kommer att finnas tillgängligt i Europa till våren i 30 dimensioner från 14 till 19 tum. Den japanska tillverkaren har redan bestämt sig för att utöka antalet dimensioner.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!