Westlake Däck har skrivit avtal med TIP Trailer Services

Westlake däck
DSV Road and TIP Trailer Services Christian Hatting Petersen, TIP (tv), Flemming Steiness, DSV (m) and Martin Nielsen, TIP (th). Photo: SEES media, Ulrik M. Eriksen

Westlake Däck, från däcktillverkaren Zhongce Rubber, och TIP Trailer Services Nordic, ett av de största europeiska leasingbolagen för transportutrustning, har kommit överens om köp och användning av en betydande mängd däck.

DSV Road NV har bedrivit flera aktiviteter utöver sina transporttjänster för att ytterligare stärka sitt erbjudande och få större kontroll över sin operativa flotthantering. Under 2016 förvärvade DSV exklusiva distributionsrättigheter för Westlake Däck och har sedan dess erbjudit deras däck till samtliga entreprenadfordon samt till fordonsmarknaden i Danmark, Norge, Sverige och Finland. Distributionsavtalet – vilket togs fram i nära samarbete med ZC Rubbers officiella europeiska distributör Pneuhage – var ett resultat av att DSV är mycket nöjda med däckens prestanda på  sin egen flotta sedan 2012.

Martin Nielsen, operativ landschef för TIP Trailer Services Sweden, säger: “På TIP Trailer Services Nordic jobbar vi kontinuerligt med att diversifiera våra däckerbjudanden för att tillgodose våra kunders olika behov. Därför går avtalet med Westlake Däck hand i hand med denna strategi. Prestationen av Westlake-däcken, som följdes upp av vår organisation, har gjort att vi väljer varumärket av uppenbara skäl. Däcket presterar och ger bra valuta för pengarna, vilket är anledningen till att vi har lagt till Westlake i vår däckportfölj “.

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!