Vredestein VF Traxion Optimall godkänt hos CLAAS XERION

Foto: Vredestein

CLAAS – ett av de ledande internationella företagen inom skördemaskiner och traktorer för lantbruk har godkänt Vredestein VF Traxion Optimall-däck för sin premium XERION-traktor. Det omfattar det största VF-däcket, storlek VF 900/60R42 PFO NRO 189D TL Traxion Optimall.

Det innovativa VF Traxion Optimall-däcket för topptraktorsegmentet ska sakna motstycke när det gäller dragkraft, bränsleeffektivitet och enormt lång däcklivslängd, vilket ska minska den totala ägandekostnaden avsevärt.

XERION-traktorer är en unik produkt inom lantbruksindustrin. Det är en multifunktionell traktor med hög effekt som tillverkas i tre typer från 443 till 530 hk. Den tillverkas i världens största skördemaskinsfabrik i Harsewinkel i Tyskland. Vredestein är leverantör av originalutrustning till fyra CLAAS-fabriker: två i Tyskland (Harsewinkel och Bad Saulgau) och två i Frankrike (Le Mans och Metz-Woippy).

Leveransen av Vredestein-däck till CLAAS omfattar däck för traktorer, självgående skördetröskor och skördeutrustning som tillverkas i de fyra fabrikerna.

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!