Vredestein lanserar nya Ultrac-sommardäck

Vredestein Ultrac. Foto: Vredestein

Vredestein har lanserat ett helt nytt sortiment av Ultrac-sommardäck, som ska ge bra prestanda under både våta och torra förhållanden. Det nya Ultrac-däcket, utvecklat med fokus på säkerhet och komfort av Apollo Tires globala FoU-centrum i Enschede i Nederländerna, finns i storlekar från 15 till 18 tum, vilket gör att det passar till ett brett urval av familjebilar och kompakta bilar.

Tillsammans med Vredesteins karakteristiska estetik, ska det helt nya Ultrac-däcksortimentet leverera bra hantering och kurvtagning även vid höga hastigheter, med en 15% förbättring vid torra och våta förhållanden jämfört med sin föregångare. Dessutom ska däckets 5% förbättrade rullmotstånd öka bränsleeffektiviteten och sänka koldioxidutsläppen.

Vredesteins FoU-team använde nästa generations slitbaneblandningsteknik för att uppnå 10% bättre bromsförmåga jämfört med sin föregångare på torr och våt väg. Detta skall vara ett resultatet av det nya Ultrac-däckets 50% ökning av unika, dragkraftsförbättrande kiseldioxid- och hartsföreningar i kombination med multifunktionella polymerer.

– Det helt nya Ultrac-däcket bygger på mer än två decennier av utveckling och utgör ett betydande steg framåt för hantering, komfort och bullerdämpning på sommardäcksmarknaden. Våra FoU-ingenjörer har uppnått nya prestandanivåer samtidigt som rullmotståndet minimerats för att leverera ett däck som uppnår klassledande prestanda, suverän komfort och enastående utseende, säger Yves Pouliquen, försäljnings- och marknadsdirektör i Europa.

Eftersom sommardäck förblir det dominerande valet för bilister på många europeiska marknader är den nya Ultrac-serien mycket viktig för varumärket Vredestein. Företaget tror att det nya erbjudandet kommer att stärka deras varumärkesposition på viktiga marknader samtidigt som Vredesteins premiumprestanda kvaliteter förstärks.

Profilbild
About Däckavisen 661 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen