Volvo CE lanserar app för övervakning av däcktryck

Foto: Volvo CE

Fem nya applikationer har lagts till i Volvo CE:s Load Assist-system, som nu även är tillgängligt för fler av företagets hjullastare – från L60H till L350H*.

Load Assist från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är samlingsbegreppet för en serie maskinstyrningsapplikationer som är specifikt framtagna för hjullastare från Volvo CE. Dessa appar styrs via Volvo Co-Pilot – det prisbelönta gränssnittet i hytten, med en 10-tums högupplöst pekskärm. Load Assist-systemet introducerades först 2016, och hade initialt appen On-Board Weighing för lastvägning. 2019 utökades Load Assist till att omfatta Operator Coaching, ett branschledande verktyg som ökar förarprestanda genom att ge vägledning om hur man arbetar på ett effektivt sätt. Och nu 2020 finns det ännu fler appar. Ovanpå detta är Load Assist kompatibelt med ännu fler hjullastare från Volvo CE – L60H och hela vägen till L350H*.

De fem nya apparna syftar till att underlätta användningen samt öka säkerheten och den övergripande effektiviteten på arbetsplatsen. Uppgifter som tidigare behövde göras manuellt eller krävde att förarna klev ur hytten kan nu bekvämt automatiseras från hytten.

Appen för övervakning av däcktryck

WLO_H_series_Updates_Reduce_TCO

Volvo Co-Pilot-pekskärmen visar nu däckens tryck och temperatur i realtid. Att hålla sig inom rätt däcktryck är en förutsättning för bästa säkerhet, bränsleeffektivitet och drifttid. Varje däck övervakas oberoende och tryckgränser (högt/lågt) ställs in per axel. Om något av de individuella däcken hamnar utanför de inställda parametrarna uppmärksammas föraren – larmgränser visas som nominella värden och i procent. Ett blått meddelande upplyser föraren om att det finns avvikelser i tryck eller temperatur och att situationen bör övervakas. Ett gult meddelande indikerar att dessa avvikelser har förvärrats och att föraren måste vidta åtgärd.

Profilbild
About Däckavisen 723 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen