Vinterdäck från Nexen originalutrustning till Audi A6

Bild: Audi

Nexen Tire meddelade nyligen att däcket Winguard Sport 2 har valts ut som originalutrustning i storleken 225/60R17 på åttonde generationens Audi A6. En av Audis mest sålda modeller.

Nexen Tire’s Winguard Sport 2 är ett vinterdäck utvecklat för sportbilar och ska ha en utmärkt hanterings- och bromsförmåga på isiga vägar. Det ska också prestera tryggt när det gäller hantering och bromsning i både våta och torra förhållanden.

Winguard Sport 2 fick betyget ”Rekommenderas” i Auto Bilds vinterdäckstest. Däcket presterade långt över förväntan på samtliga delar i däcktestet, inklusive grepp, hantering, buller och körning och bränsleeffektivitet på snöiga och våta vägar. Winguard Sport 2 uppmärksammades också för sin eleganta design genom att ta emot en trofé vid tyska IF Design Awards.

Nexen Tire har levererat originalutrustning till kända fordonsmärken inklusive Audi A3 och Porsche Panamera, vilket kan ses som ett erkännande av Nexen Tires kvalitet och teknologi. Detta är en trend som företaget förväntar sig kommer att fortsätta växa och nå ut till andra globala biltillverkare.

Nexen Tire etablerades 1942 och är en global däcktillverkare med huvudkontor i Sydkorea. Idag är de en av världens snabbast växande däcktillverkare, och interagerar för närvarande med cirka 150 länder runt om i världen. Idag har de ett flertal tillverkningsanläggningar i Korea, Kina och Tjeckien, och producerar däck för personbilar, SUV/4×4 och lätta lastbilar. Under 2014 uppnådde företaget en grand slam av  då de för första gången tilldelades världens fyra främsta designpriser.

About Däckavisen 1114 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!