Vi lär av Norge vid införandet av personalliggare

verkstäder

Skatteverket skickar från och med 11 maj ut information om personalliggare.

– Därefter startar arbetet med att göra informationen och regelverket lätt att förstå när det sätts i sitt rätta sammanhang, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

SFVF:s jurist Ulf Stefansson och Bo Ericsson kommer vara med i arbetet med att ta fram information och regelverk tillsammans med Skatteverket, så det borgar väl för att det inte ska vara några oklara frågor därefter.

Datum är satt till 27 juni för mötet med Skatteverket, Norsk Bilbransjeforebund (NBF) och norska Skatteverket för att diskutera deras erfarenheter av motsvarande system. Ännu viktigare kommer det att bli att ta upp frågan om hur de gick tillväga för att lyckas så väl i sina skattekontroller.

– Svart verksamhet har varit ett problem även i Norge och som vi kunde läsa om tidigare i år har norska myndigheter lyckat stävja detta gissel. Här har vi en hel del att lära tror jag, säger Bo Ericsson och fortsätter:

– Det är väldigt positivt att jag sitter som styrelseordförande i Verkstadsföretagarna, eftersom även NBF är en arbetsgivarorganisation och har erfarenhet av personalfrågor.

Den 21 maj har SFVF bjudit in flera aktörer som säljer personalliggarsystem, exempelvis ID06.

– Skälet till att vi gör det, är att det finns en djungel av företag som vill sälja till vår bransch. Jag, Benny Wallin och Ulf Stefansson kommer att göra en utvärdering som kommer att ligga till grund för en rekommendation, säger Bo Ericsson.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!