VDO blir Continental

Nytt märke, beprövad originaldel: VDO blir Continental på eftermarknaden för personbilar.

Nytt märke, beprövad kvalitet – VDO blir Continental på eftermarknaden för personbilar.

Continental konverterar helt sitt VDO-varumärke till Continental på eftermarknaden för personbilar. Med detta steg vill man att Continental-varumärket ska få ännu större ställning i biltillverkarens och däcktillverkarens sortiment för personbilsreservdelar.

– Våra kunder vet att Continental är en stark partner för omfattande teknisk expertis inom förarassistanssystem, effektiv anslutning, en unik bred produktportfölj och höga kvalitetsstandarder hos en av världens största tillverkare av originalutrustning – och det är denna kunskap vi vi strävar efter att understryka i framtiden med varumärkesövergången. Vårt beprövade och mycket framgångsrika premiumbromsmärke ATE kommer dock att behållas,. Produkterna ändras inte till följd av varumärkesbytet: ”Originalet förblir original. Våra kunder kan fortsätta att lita på den beprövade premiumkvaliteten på vår originalutrustning,  säger Peter Wagner, som är chef för segmentet OE & Aftermarket Services på Continental.

Under varumärket VDO har Continental hittills sålt originalreservdelar för personbilar som bränslesystem, ställdon, common rail-dieselsystem och sensorer samt serviceutrustning.

Snart blir det mer gult på verkstäderna: VDO-varumärket kommer att omvandlas till Continental.

Ändringen av varumärket kommer också att påverka verkstadskoncepten såväl som förpackning, katalog och webbplats. Katalogen och webbplatsen har redan ändrats till den Continentals design, men själva förpackningen omvandlas steg för steg. Förutom förpackningen får verkstadskoncepten som tidigare hanterats under VDO också nya namn. “VDO Electronics Partners” blir “Continental Electronics Partners” och “VDO Diesel Repair Partners” blir “Continental Diesel Repair Partners”. På detta sätt kommer det nya, enhetliga Continental-varumärket inte bara att erbjuda högkvalitativa reservdelar i OEM-kvalitet, det kommer också att fortsätta att ge förstahands kunskap, teknisk information, marknadsföringsstöd och utbildningsprogram.

Ändringen påverkar endast VDO-varumärket inom reservdelar för personbilar och serviceutrustning. VDO kommer att fortsätta vara varumärket för intelligenta digitala färdskrivarlösningar, flotthanteringssystem, databaserade tjänster och tillhörande verkstadsverksamhet.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen