Kumho byter VD igen, 7 månader sedan förra bytet

Kumho däck

Den 30/8 tillträdde Kyungtai Ju tjänsten som VD för Kumho Europa. Han ersätter Changrin Suk, som kommer att återävnda till Kumhos Koreanska huvudkontor med ansvar för global färsäljning.

Kyungtai Ju har arbetat för Kumho i hela 30 år på en rad olika positioner i företaget. Han startade sin karriär på det Koreanska huvudkontoret 1990, därefter fortsatte han som Branch Manager för Kumho Mexico 1996 innan han tog över ledningen över företagets Italienska kontor i Milano 2003. 2011 fortsatte karriären med en position på Kumho USA innan han återvände till Korea efter 12 månader i rollen som Senior Vice-President för Global marketing. Förra året ble han befordrad till Executive Vice-President innan han tog ledningen av global sales.

– Ju, 51 år säger i en kommentar att “jag är väldigt lycklig över att ha blivit utsett till VD för Kumho Tire Europe. Som de flesta vet är den nuvarande situationen för Kumho inte enkel och det är en stor utmaning för mig och mitt team att återta Kumhos posiotion i Europa. Men, genom att använda all min erfarenhet och kunskap av däckbranschen, kommer jag att göra det bästa för att optimera och öka företagets placering i denna konkurensutsatta bransch, samtidigt som kundernas behov tas i beaktning.”

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!