Van den Ban, Holländsk däckgrossist köper Amring och Europadäck

vbd däckgrossist

Van den Ban Group övertar Amring, svensk däckgrossist, från Pon Tire Group som ägt bolaget sedan 2008. Med detta köp ökar Van den Ban, en av Europas största däckgrossister, sin närvaro i Skandinavien.

Amring
Amring en fälg- och däckgrossist, men har även en däckkedja som drivs som en typ av franchisekoncept i sin portfölj. Cirka sextio bil- och däckserviceföretag är kopplade till franchise-konceptet.

Europadäck
Samtidigt övertar Van den Ban också verksamheten hos en annan svensk däckgrossist, nämnligen Europadäck. Nuvarande ägare av Europadäck, Ulf Wahlström och Christian Cullin, kommer att vara med i verksamheten. I bolagets styrelse sitter även Daniel Wahlström med. Samma konstellation äger och driver även Gummigubben i Göteborg.

Frans van Lenten, VD Van den Ban Group: “Det är ett viktigt förvärv för oss i samband med att vi utökar vår internationella verksamhet. Däckindustrin i allmänhet blir alltmer kapitalintensiv på grund av den enorma tillväxten av dimensioner och typer däcktyper. En ökande skala för att garantera tillgänglighet är därför en hög prioritet. “

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!