Trelleborg utökar Brawler HPS-sortimentet

Foto: Trelleborg

Trelleborg Wheel Systems har utökat sin produktserie Brawler HPS (High Performance Solid) för teleskoplastare, till att nu omfatta COMFORT-serien som erbjuder däck konstruerade för att minska vibrationer och förbättra körupplevelsen med teleskoplastare och kompakta hjullastare i avfalls- och återvinningsapplikationer. Den nya serien med solida däck maximerar komforten, samtidigt som den ger bästa möjliga prestanda i krävande miljöer.

– Avfalls- och återvinningsapplikationer är extremt krävande för däck, som riskerar att skadas eller punkteras under användning. Vanliga solida däck ger ökad säkerhet och kräver inget underhåll, men det sker ofta på bekostnad av förarkomfort. Med introduktionen av Trelleborgs COMFORT-serie för teleskoplastare och kompakta hjullastare, får föraren en behagligare komfort tack vare ökad stötdämpning och minskade vibrationer, säger Alessio Bucci, senior manager för Product Marketing på Trelleborg Wheel Systems.

Med en stor kontaktyta, erbjuder Trelleborgs däck i COMFORT-serien en bättre dragkraft jämfört med vanliga solida däck. Den breda och platta slitbanan ger utmärkt stabilitet och fler drifttimmar, och slitbanans djupa mönster klarar tre gånger mer slitage än ett pneumatiskt däck.

– På Trelleborg anser vi att förarkomforten är avgörande för produktiviteten. Efter att ha fått mycket positiv feedback på vår Brawler 25-tums HPS Soft Ride-serie, bestämde vi oss för att utöka konceptet till vår mindre 24-tums-serie av HPS-däck för teleskoplastare och kompakta hjullastare, tillägger Bucci.

Tillgängliga däckstorlekar är: 43×15-24; 47×17-24; 13.00-24; 14.00-24.

För mer information om Trelleborgs COMFORT-serie

 

Profilbild
About Joakim Held 626 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen