Trelleborg lanserar vinterdäck för året runt bruk

Foto: Trelleborg

Trelleborg Wheel Systems lanserar vinterdäcket EMR 1025 som erbjuder skydd mot skador och en hållbarhet i premiumklassen, kombinerat med utökad förarkomfort. Däcket är konstruerat för att ge bra grepp på snö och is, men det kan lika gärna användas året om och därmed slipper man säsongsdäckbyten och de kostnader och driftstopp som är förenat med detta.

EMR 1025 är utformat för väghyvel och hjullastare och har samma komfort, robusthet och utmärkta väghållning som övriga däck i EMR-serien. Det sajpade vintermönstret och den toppmoderna gummiblandningen ger förbättrat grepp och högre dragkraft på snö. Dessutom blir bromssträckan kortare, vilket skyddar såväl operatören som maskinen.

– Det nya EMR 1025-däcket höjer ribban för året runt däck. Inom alla våra däcksegment strävar vi efter att vara kundens förstahandsval och att kunna erbjuda innovativa lösningar som leder till ökad prestanda på ett hållbart sätt, säger Alessio Bucci, senior manager för Product Marketing på Trelleborg Wheel Systems.

EMR 1025-däcket ingår i EMR-serien som utformats för att öka produktiviteten vid tuffa entreprenadarbeten och för att operatörer ska kunna arbeta effektivt och säkert även i krävande miljöer. Däcket kommer att finnas i fyra storlekar: 14.00R24, 17.5R25, 20.5R25 och 23.5R25.

Profilbild
About Joakim Held 499 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen