Trelleborg lanserar ProTex på CeMat

Trelleborg Cemat

På CeMAT 2018 lanserar Trelleborg ProTex, en unik revolutionerande gummiblandning för materialhantering, som kombinerar “non marking” egenskap med full elektrisk ledningsförmåga. Den nya lösningen, som uppfyller den stränga EN 1755-föreskriften, kommer att förbättra säkerhetsnormerna för materialhantering, vilket skyddar användaren mot riskerna med statisk elektricitet.

Trelleborg är den första tillverkaren som erbjuder ett helt fjädrande däck tillverkat av en antistatisk gummiblanding. Lösningen kommer att visas på den kommande CeMat-utställningen på ett Trelleborg däck som kommer att ingå i en elektrisk krets som kommer att driva en LED-lampa. Visa besökare kommer att praktiskt få prova för att bevisa gummiblandningens elektriska ledningsegenskap.

Gianluca Abbati, direktör FoU Materialhantering och konstruktion hos Trelleborg Wheel Systems, säger: “Intensiteten hos materialhanteringsapplikationer som arbetar i potentiellt explosiva miljöer är en viktig utmaning. Att ha kontroll över detta bibehåller säkerheten hos både maskinen och dess operatör, liksom att säkerställa att materialhanteringen fungerar smidigt.

“Vad som gör ProTex-föreningen väldigt speciell och unik är det faktum att den är 100% antistatisk på grund av dess unika polymerrecept. Statisk elektricitet frigörs kontinuerligt vid varje kontaktpunkt mellan däck och mark och samtidigt elimineras risken för märken på golvet. Våra designers tog hänsyn till den höga intensiteten hos gaffeltruckar och skapade en lösning som är EN1755-kompatibel.

“Vi är väldigt stolta över att visa våra kunder och partners ProTex-innovationen, som vi har arbetat med i många år på CeMat 2018. Genom att tillhandahålla en effektiv plug-and-play-lösning kan den effektivt förbättra säkerhetsarbetet för materialhanteringsapplikationer där non marking är ett kritiskt krav. ”

ProTex kommer att visas på CeMAT 2018, 23-27 april i Hannover, Tyskland på stan L29, hall 26.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!