Trelleborg lanserar nytt däck för gaffeltruckar

Bild: Trelleborg Wheels

Trelleborg Wheel Systems lanserar nästa generations däck för gaffeltruckar, XP800-serien, som ska ge mycket hög prestanda i medelintensiva materialhanteringsapplikationer.

– I dagens materialhanteringsapplikationer är det viktigt att ha rätt lösning för att maximera effektiviteten. På Trelleborg har vi utvecklat ett unikt klassificeringssystem med lättförståelig märkning. Detta för att hjälpa kunderna att enkelt identifiera vilket däck som passar deras behov baserat på applikationens intensitet. XP800 är särskilt utformat för att vara det perfekta valet för medelintensiva applikationer, tack vare hög prestanda och minimering av stillestånd, vilket ger kontroll över kostnaderna, säger Luca Sabelli, produktchef för materialhantering på Trelleborg Wheel Systems.

Med sin avancerade slitbanedesign ska nya XP800 ge högre prestanda både inomhus och utomhus, vilket ska garantera högsta möjliga produktivitet. Dess innovativa design inkluderar en extra bred slitbana och unik profil för att minimera vibrationer, förbättra köregenskaperna och ge utmärkt stabilitet vid användning inomhus. Medan designen med laterala nabbar och djup mönsterbild optimerar dragkraften vid användning utomhus. Den extra djupa slitbanan ska öka däckets livslängd.

På insidan av XP800 finns ett innovativt fibermaterialsskikt, skapat med en revolutionerande byggteknik, som tillsammans med en optimerad slitbana ska ge enastående prestanda på ett hållbart sätt.

XP800 finns i två olika gummiblandningar: multipurpose, en svart standardblandning som ska ge mycket bra slitstyrka, lågt rullmotstånd och bra övergripande prestanda, samt non-marking, en vit specialblandning för att optimera värmeavledning och hålla golv rena och märkesfria.

I Trelleborgs XP800-serie finns flera däckstorlekar, dels däck med låga profilförhållanden och dels 20-tumsdäck för mer krävande applikationer, för att möta de komplexa utmaningarna inom materialhantering.

Profilbild
About Däckavisen 723 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen