Trelleborg lanserar nästa generations PS1000-däck

Foto: Trelleborg

Trelleborg Wheel Systems lanserar PS1000, en toppmodern däcklösning för materialhanteringsutrustning. PS1000, mer än bara ett däck: nästa generations högkvalitativa, massiva press-on-däck för gaffeltruckar med integrerad Pit Stop Line, specialmaterial och en ny konstruktion för ökad driftsäkerhet, effektivitet och säkerhet för föraren. De bidrar dessutom till att minska den totala ägandekostnaden och miljöpåverkan.

– PS1000 är en spännande lansering för Trelleborg och däckindustrin. Vi har integrerat vår Pit Stop Line i ett massivt press-on-däck för enastående prestanda, komfort och livslängd. Våra studier visar att PS1000 har en livslängd som är mer än 30 % längre än för andra däck på marknaden, och har således en mycket låg ägandekostnad per timme, säger Lorenzo Ciferri, ansvarig för marknadsföring och kommunikation på Trelleborg Wheel Systems.

PS1000 har en invändig konstruktion som består av två materiallager. Det ena materialet ger förbättrad komfort, lågt rullmotstånd och minskad värmeuppbyggnad för maximal drifttid, medan det andra materialet säkerställer en lång livslängd för däcket. Tack vare den integrerade lösningen med Pit Stop Line kan kunder spara både tid och pengar i och med att de undviker för tidiga däckbyten och onödiga driftstopp. När Pit Stop Line:s orangefärgade band framträder på däcket återstår cirka 100 timmars drifttid. På så sätt vet förare och ansvariga för maskinparker exakt när däcken behöver bytas ut.

PS1000 finns med två olika profiler, ett slätt och ett mönstrat. Den släta profilen ger utmärkt stabilitet och komfort, samt maximal livslängd tack vare den extra djupa slitbanan och den innovativa gummiblandningen, tillsammans med däcksidans unika konkava form. Den mönstrade profilen har samma egenskaper, men högre dragkraft för optimerad prestanda vid våta underlag.

Däcken med slät respektive mönstrad profil kan tillverkas i olika gummiblandningar – universal, non-marking (lämnar inga märken), elektriskt ledande, ProHD eller Protex – vilket gör att däcken passar flera olika applikationer. De kommer att lanseras på den globala marknaden under de kommande månaderna. Först ut är den släta profilen som lanseras i september 2020, följt av den mönstrade profilen som lanseras under första kvartalet 2021.

– Materialhanteringsdäck är de däck som håller dagens snabba leveranskedjor rullande för växande, globala industrier. PS1000 ger överlägsna prestanda för garanterad säkerhet, stabilitet och produktivitet inom en rad olika materialhanteringsapplikationer, avslutar Lorenzo Ciferri.

Profilbild
About Joakim Held 544 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen