Trelleborg huvudleverantör för KION:s ”non marking” däck

Foto: Trelleborg

KION-koncernen, en av världens ledande tillverkare av gaffeltruckar och lagerutrustning, har valt Trelleborg Wheel Systems som sin huvudleverantör för massiva ”non marking” däck på den europeiska marknaden. Trelleborgs massiva ”non marking” däck är det prioriterade valet för KION- koncernens motviktstruckar som arbetar i krävande inomhusmiljöer där det är viktigt att vara aktsam om golvet.

Trelleborgs premiumsortiment av massiva ”non marking” däck uppfyller KION:s förväntningar när det gäller energiförbrukning, ökad säkerhet, produktivitet och hållbarhet.

I Trelleborgs erbjudande av massiva premium ”non marking” däck till Kions maskinflotta ingår Pit Stop Line, en revolutionerande lösning som ger en visuell indikator när ett däck behöver bytas ut.

I takt med att däcken slits ner framträder ett väl synligt orange band på däckytan för att indikera att nya däck bör beställas och ett däckbyte bör bokas in. När denna Pit Stop Line dyker upp på däcket återstår omkring 100 timmars livslängd, vilket innebär att det finns gott om tid att montera nya däck. Pit Stop Line-däck ger alltid maximalt värde för pengarna eftersom man undviker förtida däckbyten. Pit Stop Line-däck eliminerar avbrott och håller maskiner rullande.

En annan produkt som är tillgänglig för Kions truckar är ProTEX. Detta däck har en unik revolutionerande gummiblandning för materialhantering, som kombinerar “non marking” med full elektrisk ledningsförmåga. Lösningen, som uppfyller den stränga EN 1755-föreskriften, kommer att förbättra säkerhetsnormerna för materialhantering, vilket skyddar användaren och omgivningen mot riskerna med statisk elektricitet. Däcket kan användas på ett säkert sätt på materialhanteringsutrustningsapplikationer där det förekommer brandfarlig gas, ånga eller damm.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!