Toyo investerar 390 miljoner EUR i Serbien

Toyo tire däck
Huvudkontor i Itami, Japan

Japanska däcktillverkaren Toyo Tire Corporation tillkännager att man etablerar en ny anläggning för däcktillverkning i Indijia, Serbien. Toyo avser att ständigt stärka sin affärsplattform genom att producera produkter med mycket mervärde med snabb leverans till den globala marknaden.

Toyo Tire levererar däck till den europeiska och ryska marknaden från fabriker i Japan och Malaysia. Från och med 2022 kommer den nya tillverkningsbasen i Serbien att få en nyckelroll i detta avseende. Den här nya produktionen kommer att stärka deras globala däcktillverknings- och leveranssystem.

Serbien uppfyller alla krav för Toyo Tires. Enastående resurs av högkvalificerad arbetskraft, integration av fordonsindustrin på grund av pågående investeringar från utländska företag och en blomstrande relation med Japan.

Toyo Tires kommer att påbörja byggnationen av anläggningen i Serbien i maj 2020 och inleda däcktillverkning i januari 2022 med en kapacitet på fem miljoner däck årligen (baserat på däck för personbilar) till sommaren 2023.

Toyo däck i Sverige distribueras av NDI Sweden AB.

Uppgifter för den nya fabriken

Plats: Indijia, provinsen Vojvodina, Serbien

Storlek: Cirka 600 000 m2 (cirka 150 tunnland)

Produktionsstart: Januari 2022

Produktionskapacitet: Fem miljoner personbilsdäck årligen

Antal anställda: Cirka 500

Investering: Cirka 390,5 miljoner euro

Tillverkade artiklar: Radialdäck för personbilar och lätta lastbilar

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!