Toveks bil valde Pirelli som huvudleverantör

Från vänster: Gregor Tovek, koncernägare – Patrik Kilenius, VD Toveks Syd – Johan Nohlgren, VD Toveks Nord – Marcus Thorell, Försäljningschef Sverige Pirelli. Foto: Pirelli

Från den 1 januari 2021 är Pirelli ny huvudleverantör av däck till samtliga Toveks anläggningar.

Toveks Bil är en av landets största bilåterförsäljare, med återförsäljarkontrakt för Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Volkswagen Transportbilar. Koncernen finns representerad på 17 orter i Västsverige och levererar runt 15.000 bilar varje år. Koncernen omsätter runt 4 MDR och är i en kraftig tillväxtfas.

– Däckaffären är oerhört viktig för oss. Vi vill vara det naturliga valet för kunden att komma till med allt som hör till bilinnehavet – Hela vägen. Genom Pirelli kan vi erbjuda våra kunder säkra, välkända premiumdäck till rätt pris, men också göra däckvalet till en naturlig del av vår säljprocess. Pirelli hade det bästa helhetsupplägget för våra produkter, säger koncernens ägare Gregor Tovek.

– Vi på Pirelli är oerhört glada och stolta över vårt nya samarbete med Toveks Bil. Vi har lyckats att erbjuda Toveks Bil ett upplägg kring däck och hjulaffären som är skräddarsytt och unikt och som båda parter är nöjda med. Samarbetet är också viktigt för oss i vår fortsatt stora satsning på den nordiska marknaden, säger Marcus Thorell, försäljningsdirektör hos Pirelli Tyre Nordic AB.

Profilbild
About Joakim Held 816 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!