Tire Cologne – 16 000 besökare från 113 länder

Tire Cologne

På premiären för den internationella branschmässan från den 29 maj till den 1 juni 2018 deltog 533 utställande företag och ytterligare 70 varumärken från 40 länder i Köln, i vissa fall med betydligt större montrar jämfört med för två år sedan.

Besökarkvalitet, evenemangskoncept, ny inriktning och det generösa hallutbudet på Köln-mässan övertygade utställare och besökare” sammanfattar Katharina C. Hamma, Chief Operating Officer av Koelnmesse. “The Tire Colognes nya styrka med de internationella konferenserna” Global Retreading Conference “och” Future Tire Conference “och expansionen kring teman som digitalisering, återvinning och fleethantering har gett upphov till impulser och har bekräftat riktigheten i vårt beslut till förmån för en ny industrimässa i Köln.

Tire Cologne registrerade mer än 16 000 besökare från totalt 113 länder. Omkring 60 procent av besökarna reste till Köln från utlandet.

Enligt en undersökning var mer än 80 procent av besökarna mycket nöjda med utställningsutbudet för The Tire Cologne, och mer än 90 procent skulle rekommendera ett besök på mässan för sina affärsbekanta.

Under Tire Cologne, deltog 530 leverantörer och ytterligare 70 varumärken från 40 länder, cirka 68 procent av dem från utlandet. Således var bland annat de tjugo företagen i den nuvarande “däckvärldens rankinglista” bland annat i Köln redan förstå gången. De starkaste internationella grupperna kom från Italien, Nederländerna, Storbritannien och Turkiet, samt från Kina, Indien, Taiwan och USA.

En social höjdpunkt för många utställare och besökare var Tire-partyt på kvällen den andra dagen i den fantastiska atmosfären av Rheinterrassen. Mer än 800 gäster firade tidigt till sent på natten.

Utöver segmenten däck och hjul, bilservice och verkstadsbehov, regummering och däckåtervinning, gav Tire Cologne viktiga impulser för den framtida utvecklingen av industrin med integrering av banbrytande teman som digitalisering, återvinning eller fleet och poolbilar. Föreläsningarna och expertdiskussionerna inom områdena Digital Reality and Regummerings Forum och Fleet Lounge var välbesökta.

Organiserad och stödd av European Retreader Association BIPAVER och Koelnmesse, den ägde den internationella konferensen för retreading industrin, Global Retreading Conference, rum den första dagen av The Tire Cologne. Talare från hela världen gav de 130 kongressdeltagarna en omfattande insikt i branschens avgörande trender och utveckling, från marknadsrapporter genom ”best practice” till tekniska innovationer och politiska förutsättningar.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!