Tips för att få din verkstad att synas

Bild: Pixabay

Har du problem med att locka kunderna till din verkstad eller butik? Det är inte alltid enkelt att locka till sig nya beställare eller kunder som behöver just din tjänst om din verkstad inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Det kan då vara bra idé att piffa upp ditt ställe med och din verkstad ett nytt lyft för att få fler personer att välja just dig.

Det finns massor av grejer man kan göra för att utöka sin verksamhets kundkrets. Även om den mesta av dagens marknadsföring idag sker digitalt ska man inte underskatta hur sin fysiska butik ser ut. Framför allt om man vill ha återkommande kunder som kan göra återbesök hos dig. Det kan då vara läge att renovera eller åtminstone dra över lite färg på något ställe som ser lite sjaskigt ut. Alternativ addera neon till din butiksfastighet på något vis. Här kommer ett par tips på hur du kan fräscha upp din verkstad!

Ge ett städat och organiserat intryck

Det viktigaste är att göra ett så bra intryck som möjligt när väl kunden har kommit till den fysiska butiken. Åtminstone om man vill att han eller hon ska återkomma. Genom att ha en städad butik och verkstad som är organiserad skapar man ett förtroendeingivande intryck. Du visar att du själv är en organiserad typ och har koll på grejerna.

Det svåra är kanske att komma in i rutinerna för att hålla det rent och ordentligt. Tycker man att det känns jobbigt kan det vara läge att värdera att ta in städfirma som sköter större delen av din verkstad. Då kan man avlasta sig själv så det inte blir för övermäktigt och samtidigt sätta kunden i fokus.

Köp en ny skylt till din verksamhet

Det kan också vara läge att investera i en ny skylt. Det är ofta det första man ser när man kommer till en butik eller verkstad. Ett första intryck är viktigt för att kunden ska förtroende för dig. Vill du dra åt dig riktigt mycket uppmärksamhet kan du köpa en skylt i neon, eller neon signs som det också kallas.Dessa lyfter inte bara utseendet på din butik utan och lyser också upp tillvaron. Med neon blir allting lite piffigare och kunder komma ihåg din butik eller verkstad nästa gång de behöver hjälp.

Lite renovering kan göra stor skillnad

Det handlar också mycket om vilket typ av intryck du vill sprida. Neon kanske inte passar i alla lägen. Ibland kanske man vill ge ett mer seriöst intryck. Då kan det i stället vara bättre att lägga pengarna på att renovera och fixa till saker som har blivit väderbitna med åren.

Så lite som ett nytt lager med färg på en vägg som har slitits hårt kan göra en stor skillnad. Slitna partier på interiör och exteriör av en byggnad brukar kunna se ganska sjaskigt ut. Små förändring ger stora resultat. Något man ska tänka på när man renoverar. Det är inte alltid man behöver göra de stora grejerna som tar för mycket energi eller tid. Ibland kommer man undan med det lilla.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!