Test World redo for vintersäsongen

Foto: Test World

Test World har påbörjat förberedelserna med ett komplett program för vinterdäck- och fordonsprovning, nu när säsongens första snöfall signalerar vinterns början.

Test World är fortfarande i drift mitt i COVID-19-pandemin och arbetar hårt för att säkerställa minimal störning av kundernas besök. Test Worlds utomhusanläggningar ligger 300 km norr om polcirkeln och inkluderar 20 km underhållna spår vid flygplatsens provningsplats och 80 km vid dess Mellatracks provningsplats.

I kombination med utomhusbanorna ger Test Worlds inomhusanläggningar kunderna mångsidigheten och val. Test av våta och torra bromstest kan göras under hela vintern på asfaltbanor inomhus, även med dubbdäck. Bättre kontroll kan uppnås på Test Worlds isspår inomhus på grund av dess mycket repeterbara förhållanden, vilket kommer att bli mer kritiskt med den föreslagna nya EU-märkningen.

– Vi är glada över att återigen förbereda oss för en hel vintersäsong med däck- och fordonstestning vid Test World. Vi är stolta över att ha varit i drift under en svår period för branschen och ser nu fram emot att stödja våra kunder med hela vårt spektrum av ledande banor och anläggningar, Janne Seurujärvi, verkställande direktör på Test World.

About Däckavisen 861 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen