Test World presenterar världens första ASTM-eldragbil

Foto: Test World

Test World visar upp en ny ASTM Traction Truck, ett helelektriskt testfordon som är utformat för att utföra ASTM 1805-däcktestning för kunder från hela världen.

Test World ASTM Traction truck är konstruerad för testning av däck enligt ASTM 1805 teststandard för enkelhjulsdrivning i en rak linje på snötäckta ytor. Standarden hjälper förare att identifiera däck som ger en högre nivå av grepp på snö. Däck som följer standarden är märkta med alptopp/snöflinga (3PMSF).

Testmetoden använder ett instrumentfordon för bakhjulsdrift – Test World Traction Truck – för att mäta genomsnittliga längd- och vertikalkrafter som påverkar testdäcken under acceleration.

Test World är inte bara den första europeiska leverantören som erbjuder ASTM 1805-testning, deras Traction Truck är också världens första helelektriska version av ett sådant testfordon. Den elektriska drivlinan är perfekt för tillverkare som vill testa sina däck på ett mer miljövänligt sätt och i linje med skiftande marknadstrender. Den elektriska drivbilen ger också fler testalternativ jämfört med traditionella förbränningsmotorfordon, eftersom det är lättare att finjustera testparametrarna för olika däckstorlekar.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Test World ASTM Traction Truck i vår anläggning. Kunder behöver inte längre skicka sina däck till USA om de vill testa enligt ASTM 1805-standarden, och tack vare Test Worlds inomhusanläggningar är vi de enda i världen som kan testa året runt, säger Jukka Antila, teknisk chef på Test World.

Test Worlds moderbolag, Millbrook, går nu samman med det franska företaget UTAC CERAM. Fusionen gynnar Test Worlds kunder då gruppen nu har en ännu mer omfattande däckprovningskapacitet. Test Worlds anläggning för snö- och isprovning “året runt” kommer att kompletteras med UTAC CERAMs Millbrook-laboratorietester och snart öppnas en ny testanläggning i Marocko.

About Däckavisen 824 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen