Test World bygger om för att möta efterfrågan på istestning

Foto: Test World

Test World har omvandlat sin “Indoor 3” anläggning till ren is, vilket ökar anläggningens kapacitet för istestning inomhus. Med uppdateringar av EU: s däckmärke och den nya “Ismärkningen” som kommer nästa år, har Test World noterat en betydande ökning av förfrågningar relaterade till istestning på den Ivalo-baserade anläggningen för däcktester. Indoor 3 bygger på Test Worlds befintliga isutbud inomhus, vilket ger sina kunder oöverträffad tillgång till noggranna och tillförlitliga däcktester året runt.

– Med den snabba introduktionen av den nya EU-däckmärkningen och ismärkningen upplever vi oöverträffat intresse för isprovning. Denna form av däcktestning är mycket svår att uppnå konsekvent utomhus, där omväxlande väder kan vara en begränsande faktor. Genom att omvandla Indoor 3 till ren is har vi säkerställt att vi kan möta våra kunders krav året runt, säger Janne Seurujärvi, verkställande direktör på Test World.

Test World öppnade världens största inomhus vintertestanläggning 2018 med naturliga snö- och isplattformar samt asfaltbanor för tester av bromsning på vått underlag och vattenplaning. Anläggningen gör det möjligt för däcktekniker att testa produkter i alla storlekar på vilken yta som helst under året. Det gör det också möjligt för fordonstillverkare att utföra ett brett utbud av fordonsdynamik, drivlinor och förarassistansprov vid temperaturer så låga som -13 ° C.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!