Sverige får sin första trestjärniga krog
Nu har Sverige fått sin första restaurang med tre stjärnor.
– Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan, motiverade Michael Ellis, International Director för Michelin-guiderna, utdelningen i en presskommuniké.
Kort efter att den tredje Michelinstjärnan utannonserats kraschade krögaren Björn Frantzéns hemsida.
Två nya Michelinstjärnor till skånska restauranger
På måndagskvällen tillkännagav The Michelin Guide att restaurangen Sav i Tygelsjö (Malmö) nu har en stjärna i guiden. Det blev också en jubelkväll för Malmökocken Daniel Berlin som nu får en andra stjärna för sin restaurang i Skåne Tranås på Österlen.
Här är restaurangerna med stjärnor i Sverige
Tre stjärnor:
Frantzén, Stockholm (Ny)
Två stjärnor:
Daniel Berlin, Skåne-Tranås (en stjärna sedan tidigare)
Oaxen Krog, Stockholm
Vollmers, Malmö
Fäviken Magasinet, Järpen
En stjärna:
Sav, Malmö (Ny)
Aloë, Älvsjö utanför Stockholm (Ny)
Agrikultur, Stockholm (Ny)
Imouto, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Volt, Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Mathias Dahlgren Matbaren, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Ekstedt, Stockholm
Bloom in the Park, Malmö
Sture, Malmö
Bhoga, Göteborg
Thörnströms Kök, Göteborg
28+, Göteborg
Koka, Göteborg
SK Mat & Människor, Göteborg
Upper House, Göteborg
Hotell Borgholm, Öland
PM & Vänner, Växjö