Svenska elbilen Uniti har beställningar på minst 2500 bilar

uniti elbil fordonsbranschen

Svenska Uniti har fått beställningar värda över en halv miljard kronor. Med ett pris på antingen 149 000 eller 199 000 kronor beroende på utförande handlar det alltså om minst 2 500 beställningar och kanske så många som 3 300.

De första exemplaren av den tvåsitsiga citybilen, som premiärvisades i december, ska enligt plan levereras tilll kunderna i slutet av 2019. Innan dess återstår dock mycket arbete, säger företagets vd och grundare Lewis Horne.

– Vi har en lång väg att gå innan vi når massproduktion, har alla certifieringar och kan leverera våra första bilar, men engagemanget och intresset som marknaden redan visat för vår produkt och varumärke accelererar definitivt processen vi är i nu.

Förutom det relativt låga priset lockar även räckvidden köpare. Med ett batteripaket på antingen 11 eller 22 kilowattimmar har Uniti One en räckvidd på 150 eller 300 kilometer, vilket får anses vara mycket väl godkänt för en bil som primärt ses som en citybil. En sektion av batteripaketet är dessutom löstagbar, så att den kan bäras upp till kontoret för att laddas vid skrivbordet.

Precis som de flesta andra biltillverkare satsar Uniti på förbeställningar via nätet, men en prototyp har också visats upp på utvalda Mediamarktbutiker, vilket även det har lockat kunder att teckna en intresseanmälan.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!