Superdäck ny Partner till Malmö Redhawks

Foto: Malmö Redhawks

Superdäck Sverige med sina 115 verkstäder och Malmö Redhawks startar partnerskap i projektet Hälsosam Ungdom. Hälsosam Ungdom är en satsning, tillsammans med Malmö Redhawks och Skolidrottsförbundet Skåne, på barn och ungdomar med målet att öka deras fysiska aktivitet.

Flera studier visar att den fysiska aktiviteten i Sverige har varit på nedgång under en längre tid. Allt fler personer är stillasittande, något som är oroväckande då det påverkar oss negativt så väl fysiskt som psykiskt och socialt.

Malmö Redhawks arbetar med att sänka trösklar och att göra idrotten mer tillgänglig och öppen för alla. Under säsongens gång besöker klubben kontinuerligt skolor Skåne, där de fokuserar på den fysiska aktiviteten.

I Redhawks satsning samarbetar de med 15 skolidrottsföreningar i Skåne. Klubben bidrar med både idrottsmateriel och handledningsmaterial med fokus på ledarskap. De besöker dessutom dessa skolor kontinuerligt under säsongen med både herr – och damspelare för roliga fysiska aktiviteter tillsammans med barnen.

– Vi på Superdäck Sverige är stolta att kunna vara delaktiga i ett sådant viktigt projekt. Barn och ungdomar är vår framtid och alla barn borde ha möjligheten till att få idrotta. Det är viktigt att kunna vara med och stödja föreningslivet i Sverige, ett kul projekt i vårat jobb med samhällsengagemang säger Jonas Lundh, Kedjechef Superdäck Sverige.

About Joakim Held 990 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!