Sumitomo lanserar däck för elfordon i Kina

Bild: Sumitomo

Sumitomo lanserar sitt första däck designat för elfordon i Kina, dessutom planerar Falken också att lansera ett däck för elbilar i Europa.

– Vi är glada att kunna meddela att vi kommer att lansera våra första däck designade för elfordon (EV) i april i Kina, där marknaden för elbilar nu blomstrar. Det nya utbudet erbjuder en av de bästa och bästa energieffektiviteten av något som någonsin utvecklats och tillverkats av Sumitomo Rubber Group. Dessutom planerar Falken Tire Europe också att släppa “e. ZIEX” 2023 som sitt första ersättningsdäck för elbilar för Europa, där marknaden för elbilar också växer i snabb takt, säger Satoru Yamamoto vd Sumitomo Rubber Industries Ltd.

Vid utvecklingen av däck för elbilar är däcket fokus på att sträva efter bästa möjliga prestanda när det gäller energieffektivitet och bullerreducering. Speciellt elbilar kräver däck med lägre rullmotstånd för förbättrad elektrisk körsträcka så att elbilar kan färdas längre på en enda laddning. Genom att utnyttja avancerad materialutvecklingsteknologi för att finjustera gummiblandningar, ska Sumitomo ha lyckats utveckla däck som inte bara rankas bland våra mest energieffektiva däck hittills, utan också balansera detta med god  våtprestanda och styrstabilitet.

Samtidigt, eftersom EV-motorer inte producerar buller, sägs det ofta att buller från däck och väg blir mycket mer framträdande med EV. Men tack vare sin egenutvecklade SILENT CORE (specialiserade ljudabsorberande svampar) ska Sumitomo Rubber Groups EV-däck ge en överlägsen nivå av tystnad. Samtidigt ska däcken i sig också vara lättare än konventionella däck och detta bidrar till resursbesparingar samt en lägre total miljöpåverkan.

Sumitomo Rubber Group siktar också på att ge e ZIEX-däck en iögonfallande design, genom att använda sin egenutvecklade Nano Black 1 designteknik för att producera sidoväggslogotyper i djupare, mer levande svarta nyanser.

Under de senaste åren har den globala marknaden för elbilar växt i en extraordinär takt i takt med den ökande miljömedvetenheten över hela världen. Mot denna bakgrund har både den kinesiska regeringen och EU-kommissionen satt upp ambitiösa mål för hur elbilar ska användas och minska koldioxidutsläppen, vilket gör Kina och EU till ledande marknader för elbilar. Mot bakgrund av dessa marknadsförhållanden har Sumitomo Rubber Group beslutat att introducera sina första ersättningsdäck för elbilar i Kina i vår.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!