STCC-premiären 2023 flyttas

Skellefteå Drivecenter Arena Bild: STCC

Komponentbrist leder till att premiären för den elektrifierade 2023 års STCC-säsong flyttas från Falkenberg till Skellefteå Drivecenter Arena.

Den spännande premiären för 2023 års STCC-säsong kommer att flyttas till Skellefteå Drivecenter Arena, en försening som planerats till den 3-4 augusti. Detta på grund av förseningar i tillverkningsprocessen för de nya elektriska STCC-bilarna, vilka har drabbats av en komponentbrist.

– Vi beklagar att vi inte kommer att kunna bjuda publiken i Falkenberg på vår världspremiär som i stället kommer att ske på Skellefteå Drivecenter Arena och vi vill rikta ett stort tack till alla inblandade parter för deras förståelse och vilja att hitta nya lösningar, uttalade Micke Bern, vd för STCC.

Förseningar och omplaneringar blir tyvärr allt vanligare i dagens globala klimat, men STCC-ledningen försäkrar att de kommer att hålla fast vid sin ursprungliga plan att köra sex tävlingshelger under säsongen 2023. En ny tävlingshelg planeras just nu och mer information kommer att delas efter ett kommande möte med Ronny Andersson från Falkenbergs Motorklubb.

EPWR, företaget som skapar den banbrytande elektriska racingplattformen som STCC kommer att tävla med från 2023, tillverkar just nu 12 helt nya 550-hästars elektriska STCC-bilar. Komponentbrist har dock försenat leveransen och därmed gjort tiden mellan leverans av de färdiga tävlingsbilarna och den tidigare planerade premiären på Falkenbergs Motorbana den 8-9 juli alltför knapp.

Efter leveransen av bilarna planeras ett antal tester på banor runt om i Sverige innan bilarna är helt redo för tävlingspremiär i Skellefteå den 3-4 augusti.

– Vi står mitt i det största skiftet i motorsportens historia med elektrifieringen av STCC, samtidigt som vi precis kommit ur en pandemi och ett tragiskt krig pågår i Europa. Tyvärr är förseningar kopplat till komponentbrist en faktor som inte går att räkna bort och något som tvingar oss till att senarelägga leveransen av de nya bilarna, kommenterar Micke Jansson, vd för EPWR.

Läs mer om STCC-premiären på Skellefteå Drivecenter Arena här!

Uppdaterad STCC-kalender 2023

03-04/8 – Skellefteå Drivecenter Arena – STCC-premiären

18-19/8 – Gelleråsen Arena – Kanonloppet

26/8 – Helsingborg – Head 2 Head

31-01/9 – Ring Knutstorp – Kvällsposten NewsraceTBC – TBC – TBC

*22-23/9 – Mantorp Park – Grande Final

* TBC = To be confirmed

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!