Skräddarsydda Pirelli P Zero för nya BMW M8

Pirelli P Zero däck bmw m8
Foto: Pirelli

Pirelli och BMW-gruppen fortsätter sitt framgångsrika samarbete. Det senaste projektet handlar om skräddarsydda varianter av Pirelli ‘ s P Zero däck för nya BMW M8.

Denna individuella version av P Zero är resultatet av flera års nära samarbete mellan Pirelli och BMW-gruppens utvecklings- och testavdelningar.

P Zero skräddarsytt för köregenskaperna hos BMW M8. De är exakt inställda för chassit och köregenskaper för de M8 varianter, som BMW-gruppen erbjuder, en coupé och en cabriolet. Det nya BMW typgodkända homologerade däcket (märkta på sidväggen), har följande mått: 275/35 ZR 20 (fram) och P Zero 285/35 ZR 20 (bak).

Nya BMW M8 Coupé och BMW M8 Competition Coupé, en ännu mer kraftfull och lyxig version av denna högpresterande sportbil, erbjuder exklusiva körupplevelser på vägen och på racerbanan.

Alla modeller drivs av en 4,4 liters V8 Biturbo bensinmotor. Tävlingsmodellerna är utrustade med 460 kW/625 hk. Den högsta hastigheten på alla modeller är 250 km/h.

För att anpassa P Zeros prestanda till köregenskaperna hos BMW-fordon har Pirelli-ingenjörerna ändrat däckets slitbanemönster, bland annat för att optimera ljudnivån. Detta resulterar också i ett ännu bättre grepp och utmärkt prestanda i vått väglag. För att uppnå bästa möjliga balans mellan fordonets fram-och bakaxlar använde ingenjörerna olika lager konstruktioner i stommen för fram-och bakdäck. Framdäcket har en symmetrisk stomstruktur, medan bakdäcken har en asymmetrisk struktur. Sammanfattningsvis, skräddarsydda varianter av P Zero för att uppnå optimal prestanda på BMW M8.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!