Skotske fotografen Albert Watson gör Pirelli Kalender 2019

Pirelli kalender

Kalendern fotograferades runt om i USA under april månad och motiv och koncept kommer att avslöjas med tiden.
2019 års Pirelli Kalender kommer att göras av Albert Watson, en av de mest inflytelserika fotograferna genom alla tider, berömd för sin unika och kraftfulla stil, kännetecknad av en teknisk virtuositet som är svår att jämföra.

Under fyra decennier av fotografisk historia har han lämnat ett varaktigt och bestående varumärke i den bästa traditionen av exemplifierande, tydlig och övertygande representation som inbjuder att reflektera och förmedla genom kontemplation. I hundratals tidskriftsomslag och porträtt har han firade personligheter från alla bakgrunder, alla samhällsskikt och alla personligheter på ett hållbart och starkt ikoniskt sätt och i fotografier för de mest prestigefyllda tidningarna världen över har han berättat extraordinära berättelser och definierat uppfattningen om olika världar, symboler och objekt.

Albert Watson är en sann modern mästare. Hans fotografering där begreppen verklighet, kreativitet och uppfinningsrikhet är berättade med en skarp stil och enastående teknisk behärskning. Han älskar att prata om sina bilder och säger att hans fotografier kan vara grafiska, rent konceptuella eller i rörelse men när de är fixade ser de ut som ramar av en film, en del och syntes av en historia, men lyckas ofta med att vara allt detta på en gång.

Albert Watsons fotografier har underhållit läsarna av Vogue sedan mitten av 1970-talet, Watson har fotograferat svindlande 100 av deras omslag och över 40 för Rolling Stone magazine.

Watson har tagit några av de mest välkända fotografierna i världen, från porträttet av Steve Jobs som framträdde på omslaget av hans biografi och foto av Alfred Hitchcock som håller en plockad gås till ett porträtt av en naken Kate Moss på henne 19 års födelsedag. Watsons tryck av hans fotografier visas i gallerier och museer över hela världen.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!