SFVF hamnade mitt i razzia på Automechanika

fordonsbranschen

De första svenskar jag mötte på mässan var Bo Ericsson och Ulf Stefansson från SFVF, Bosse berättade att de hamnat mitt i en pågående razzia.

Det är tragiskt att se att företag från Asien även detta år försöker sälja kopior på bildelar. Alla år som jag har varit på Automechaninca har tull och polisen kontroller säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

Även i år stänger tullen ned vissa försäljningsmontrar och beslagtar bildelar, biltillbehör och kringutrustning. Kvaliteten på delarna verkar variera säger Ericsson. Även om vissa delar kan ha bra kvalitet är det ändå svårt att veta vilket ursprung delarna har och om det verkligen finns godkända licenser säger Ulf Stefansson jurist på SFVF. Intresset bland besökarna verkar dock även i år vara begränsat men oavsett vad syftet är hos de asiatiska leverantörerna på årets Automechanica, verkar det som om leverantörer av asiatiska bildelar är i Europa för att stanna avslutar Ericsson.

Profilbild
About Joakim Held 781 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!