SFVF – Anmäl anställningsbehov till Arbetsförmedlingen

SFVF
Arbetsförmedlingen Fotograf: Lennart Perlenhem

Nu har du verkligheten möjlighet att påverka

Många verkstäder beklagar sig över svårigheten att rekrytera nya medarbetare på både lätta och tunga sidan. Värst är det nog att få tag på lackerare och plåtslagare säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.
SFVF och Verkstadsföretagarna har nu utöver vårt arbete på Skolverket (nationella programrådet) även tagit upp frågan med ledningen för Arbetsförmedlingens i deras huvudkontor härom dagen.
Idag är det en del som inte tycker att Arbetsförmedlingen gör sitt jobb tillräckligt bra och därför anmäler de inte att de söker nya medarbetare. Förutsättningen för att kunna starta upp ett projekt av en helt ny karaktär som SFVF, Verkstadsföretagarna och Arbetsförmedlingen önskar är att vi från branschen uppger vad vårt behov är.
Vi kan inte starta ett stort genomgripande Sverige projekt om vi inte kan visa med ett statistiskt underlag att det finns ett behov Bo Ericsson. Samtidigt är det valår så bättre förutsättningar än så här var det länge sedan vi hade.
Därför vill vi uppmana hela branschen oavsett om du arbetar med lätta eller tunga fordon, är märkes eller fri verkstad, anmäl ert anställningsbehov hos Arbetsförmedlingen. Om inte vi i branschen visar vårt behov, vem ska då göra det avslutar Bo Ericsson?

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!