SDAB tecknar samarbetsavtal värt 1 miljon

Bild: Pixabay

Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) och EcoRub AB tecknar ett inledande samarbetsavtal till ett värde av drygt 1 miljon kronor.

EcoRub och Svensk Däckåtervinning startar ett samarbete att under Q1 och Q2 2023 bearbeta uttjänta däck i Norrland. Bolagen har för avsikt att skapa ett hållbart och långsiktigt samarbete.

Samarbetet med Svensk Däckåtervinning är viktigt för en hållbar materialanvändning inom däckbranschen. Genom EcoRubs affärsområde EcoMould kan uttjänta bildäck användas för tillverkning av nya produkter.

– Detta samarbete ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi gällande bearbetning av återvunna material. Genom Kundcirkularitet® kan förbrukade material bearbetas och bli till värdefulla råvaror. Denna cirkuläritet leder till minskade koldioxidutsläpp och en effektivare materialanvändning, säger EcoRubs vd Isac Andersson.

SDAB administrerar, utan vinstintresse det lagstadgade producentansvaret för däck i Sverige sedan 1994. Med början den 1 januari 2023 driver SDAB i egen regi, insamling och bearbetning via underleverantörer.

– Samarbetet med EcoRub är en viktig komponent för att öka förtroendet för materialet i samhället och därigenom uppnå ökat materialvärde, säger Fredrik Ardefors vd på SDAB.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!