Så här söker du stöd för korttidsarbete

Foto: Tillväxtverket

Stödet ska vara på plats den 7 april men kan sökas retroaktivt hos Tillväxtverket från den 16 mars.

Nu är det väl ingen större risk att personalen inte skulle behövas inom däckbranschen just i dessa tider. Men här kommer lite information om det trots allt skulle uppstå behov att söka stöd för korttidsarbete.

Korttidsarbete (tidigare benämnt korttidspermittering) innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaden. Detta är en viktig åtgärd nu när många företag är pressade med anledning av covid-19.

Arbetstagaren kan gå ned i arbetstid och ändå få ut över 90 procent av lönen. Staten täcker upp stora delar av kostnaden. Syftet är att drabbade företag ska kunna behålla sin personal och växla upp snabbt igen när läget vänder.

– Situationen för många svenska företag är idag mycket pressad. Möjligheten till korttidpermittering är en viktig åtgärd och ett uppdrag som har högsta prioritet för Tillväxtverket, säger Tim Brooks avdelningschef Företag.

Stödet kommer att finnas tillgängligt att söka 7 april, men tillämpas redan från 16 mars. Det kommer att gälla under 2020.

Läs mer om hur du går tillväga på tillväxtverkets hemsida.

Profilbild
About Joakim Held 781 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!