Rekordtidig bonus till Däckpartners medlemmar

Däckpartners årsredovisning för 2019 slutfördes på rekordtid och presenterades den 10 januari.

Resultatet och bonusutbetalningen för året nådde också nya nivåer. Totalt delas över 67 miljoner kronor ut till verkstäderna vilket motsvarar en återbetalning på 90% av centralbonusen och 100% av volymbonusen. Utbetalningen till ägarna sker tidigare än någonsin, då den genomförs sista veckan i januari.


-Däckpartner har visat en stark tillväxt och ökat antalet verkstäder under 2019 till totalt 150 verkstäder. Intresset för kedjan är fortsatt starkt och målet för 2020 är att vid årets slut ha 160 verkstäder anslutna,  säger Mats Andersson, vd för Däckpartner Sverige.

 Vad är anledningen till att 2019 blev så bra?

-Vi fortsätter med att jobba målfokuserat med lokal lönsamhet i centrum. Som medlemsägd däckkedja jobbar vi alltid med fokus på våra ägare och deras intressen. Sparsamhet och lönsamhet skapar vi genom att ha en tight och effektiv organisation, planera vår tillväxt långsiktigt och att samtidigt investera i saker som stärker oss som grupp, det ska gynna både den lokala verkstadsägaren och oss som kedja. Vi är också mycket stolta över den höga lojaliteten vi har i gruppen för det vi tillsammans skapar med varumärket Däckpartner, i allt ifrån inköp till marknadsaktiviteter. Ett av våra långsiktiga mål är att ha de nöjdaste kunderna och den resan har vi startat och redan sett effekten av.

Hur ser ni på kunden i framtiden?

-Den stora utmaningen är att göra komplexa frågor enkla för konsumenten. Där gäller det dels att vi blir tydliga i vår kommunikation om de produkter vi säljer men också att vi erbjuder enkla lösningar genom att integrera tekniska hjälpmedel för att göra kundresan ännu smidigare, avslutar Mats.

About Joakim Held 929 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!